Antagningen till 2022 års nybörjarkurs är öppen!

 

Mot slutet av året kommer vi att ha ett informationsmöte, där vi bland annat informerar om vad som krävs av kursdeltagarna för att genomföra kursen. Vi kommer även att berätta om de olika grenarna vi skjuter.
Det finns plats för 10 deltagare per kurs. Om det finns fler intresserade än så kommer ett kösystem baserat på anmälningsdatum att tillämpas.

Vi lägger ner ett väldigt stort engagemang i våra nybörjare då vi anser att det är mycket viktigt att man känner att man verkligen får hjälp att komma igång med sitt skytte som nybörjare. Men man får engagera sig som deltagare också för resultaten kommer inte av sig själv om man inte tränar lite extra och ser till att man orkar skjuta hela träningspass utan att bli trött i armen och skjutögat!

Våra nybörjare har egen tid och den är normalt på tisdagar mellan 18.00 – 20.00 och då skjuter endast nybörjarna ihop med vår skjutledare/utbildare. Vi följer Svenska Pistolskytteförbundets regler, vilket bl.a. innebär att man ska ha varit aktiv som medlem i 6 månader och klarat guldmärkeskraven innan man får köpa sin första 22:a. Sitt första grova vapen får man köpa tidigast efter 1 års aktivt medlemskap. Utbildningstiden räknar man in. Vi skjuter många olika grenar i Uppsala Handeldvapenförening och det finns många att välja på när man väl är klar. Men under själva utbildningen skjuter vi bara banskytte 25 meter med kaliber .22 pistoler. Mer information om grenar etc. finns på Svenska Pistolskytteförbundets hemsida www.pistolskytteforbundet.se.

Att få äga ett enhandsvapen är enligt lag kopplat till skyttens tävlings/träningsbehov. Tävlar eller tränar man inte har man inte ett behov helt enkelt. Vi har skyttar som tävlar från hobbynivå till elitsatsande medlemmar. Det finns duktiga och erfarna skyttar i Uppsala Handeldvapenförening inom alla grenar som kan både visa och förklara hur varje gren går till och vilken utrustning som är bäst lämpad till just den gren/grenar du vill hålla på med. Vi hjälper självklart till med att rekommendera eller avråda från vapentyper beroende på vad man vill skjuta för gren. Detta är viktigt idag då det är en precisionssport vi håller på med och då är inte alla modeller lämpliga helt enkelt beroende på kvalité och precision. T.ex. så kan man köpa en bra kaliber 22 pistol beg. för 5-6000:- och uppåt. En vettig revolver betalar man ungefär samma pengar för beg. medan en pistol i kaliber 9mm hamnar kring 10 000:- Vill man köpa nytt kostar det förstås lite mera, men det finns även billigare.

Kursen kommer att varva teori och praktik, Vi skjuter med krutvapen (22lr). Precisionskravet är 3 st. 46 poängsserier och 3 st. tillämpningsserier / snabbserier på 25 meter. För skytt fyllda 55 gäller 45 poäng och för skytt fyllda 65 44 poäng. När man klarat utbildningen betalar man nästkommande år gällande årsavgift och annat som medlem i Uppsala Handeldvapenförening. Klubbvapnen (.22Lr) använder man endast under utbildningen. Verksamheten kräver egen utrustning efter klarad utbildning och vi behöver även ett eget godkänt vapenskåp 3-5000:- hemma för att kunna förvara våra tävlingsvapen och ammunition. Man kan räkna med att komma igång med pistolskytte om man inte sedan tidigare äger ett godkänt vapenskåp kostar ca. 10 000:- första året med allt inräknat. Det man ska komma ihåg är också att utrustningen vi använder har mycket bra andrahandsvärde om man någon gång beslutar sig för att sluta.

Skytte är en rolig sport som man kan tävla i på allt från hobbynivå till att göra en elitsatsning om man vill och man kan hålla på länge upp i åldrarna. Pistolskytte är även en väldigt jämlik idrott där inget av könen har någon fördel.

Tänk alltid på att som vapenägare förväntas man ha större omdöme än icke vapenägare! Vi ska alltid tänka på hur vi upplevs av andra också när vi fått förtroendet att utöva vår sport av samhället!

Är du intresserad av att gå utbildningen hos oss laddar du nedanstående medlemsansökan och skicka den sedan tillsammans med ett personbevis.

Vi sparar sedan ansökningarna och kallar sedan (i turordning de inkommit) till informationsmötet i november/december.

 

Personbevis från Skatteverket via brev

Personbevis för utskrift (E-legitimation behövs)